Coolman en ikHeribert Schulmeyer

Terug naar lijst
 

Coolman en ik

Titel: Coolman en ik
Auteur: Heribert Schulmeyer
Uitgeverij: Lemniscaat, 2011
ISBN: 978 90 477 0383 9
Illustraties:

Terug naar lijst

Een megacoole super…vriend

Mag ik jullie voorstellen? Die gast hier luistert naar de naam Coolman. Coolman is al bij me sinds mijn vierde. Maar alleen ik kan hem zien. Voor andere mensen is hij onzichtbaar, en dat is maar beter ook. Het is al erg genoeg dat hij maakt dat mijn leven een aaneenschakeling van rampzalige rampen is.

Het zit Kai niet mee. Zo’n onzichtbare vriend als Coolman op je hielen zorgt ervoor dat je bijna nooit eens alleen bent. Coolman verzint allerlei wilde plannen en geeft ongevraagde adviezen, waardoor Kai telkens weer in moeilijkheden komt. En hij heeft het al niet makkelijk, want zijn ouders zijn acteurs die – ondanks dat ze al ouder dan 40 zijn – het geen probleem vinden om naakt op het podium te staan. Met zulke ouders kan Kai zich echt niet meer op school vertonen!

Het kan nog erger. Als hun ouders een weekendje weggaan, besluit Kais zus een feest te geven. Coolman vindt het natuurlijk een geweldig idee, zelfs als het feest enorm uit de hand loopt. Het huis ziet er naderhand uit alsof er een kudde op hol geslagen buffels binnen is geweest. Op aanraden van Coolman besluit Kai te naar het buitenland te vertrekken, om daar onder een valse naam een nieuw leven op te bouwen.

Als ik aan het eind van de straat ben, weet ik niet meer hoe ik verder moet. Waarheen nu? Aan Coolman heb ik ook niks. Ik weet zeker dat hij helemaal geen criminelen kent die zomaar een nieuw paspoort voor me kunnen regelen. Een nieuw paspoort, om een nieuw leven mee te beginnen. Ergens waar niemand me kent.

Rüdiger Bertram en Heribert Schulmeyer maakten samen dit ontzettend grappige boek. Als je liever niet zo veel leest, maar wel graag naar humoristische plaatjes kijkt, dan is ‘Coolman en ik’ echt iets voor jou. Op elke bladzijde vind je wel een cartoon of een stripje waarin Coolman druk bezig is om Kai te helpen. Nou ja, helpen? Er overkomen Kai vreselijke dingen: hij verliest bijvoorbeeld zijn zwembroek in het zwembad en hij moet verkleed als kikker naar een feestje. Dat is al erg. Maar als er ook nog eens zo’n vervelende superfiguur op de achtergrond is, die je opgewekt vertelt wat de voordelen van al je problemen zijn, dan wil je het liefst heel diep door de grond zakken.

'Megagrappig eerste deel', zegt Coolman op de kaft. Het blijft namelijk niet bij dit ene boek, want Kai en Coolman beleven nog veel meer avonturen. Misschien is dit niet zo’n goed nieuws voor Kai, maar wel voor alle liefhebbers van supercoole superfiguren. Op het laatste plaatje zegt Coolman zelfs: 'We beginnen nu pas echt met lol maken.' Dat belooft nog wat!

Lidewij.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.