Cirrus FluxMatthew Skelton

Terug naar lijst
 

Cirrus Flux

Titel: Cirrus Flux
Auteur: Matthew Skelton
Uitgeverij: De Harmonie, 2009
ISBN: 978 90 6169 920 0
Illustraties:

Terug naar lijst

Eeuw van ontdekkingen

‘Cirrus Flux’ speelt zich af in 1783 in Londen. Schrijver Matthew Skelton heeft voor dit boek veel onderzoek naar de achttiende eeuw gedaan om het verhaal zo realistisch mogelijk te maken. En dat is goed gelukt want dit boek is niet alleen spannend, je steekt er ook nog wat van op. Want ja, hoe vloekten ze eigenlijk in die tijd? En hoe rook het in die dagen in de straten van Londen? ‘In het steegje hing een zure, gasachtige stank en Cirrus drukte zijn hand tegen zijn neus en mond terwijl hij verder waadde. Iets nats en harigs glibberde over zijn voet.’

De vreemdeling die Cirrus in de gaten houdt, blijkt niet de enige te zijn. Ook de rare Madame Orrery blijft maar langs komen om Cirrus te zien. Wat is dat voor een vreemd geheim genootschap waar zij lid van is? En wat gebeurt er precies wanneer Madame Orrery haar horloge openklapt? Zou het misschien iets te maken kunnen hebben met het feit dat hij nergens staat ingeschreven in het weeshuis? Of met dat zilveren bolletje dat de baas van het weeshuis, de Regent, expres voor hem verborgen houdt?

Wat was er zo belangrijk aan het bolletje? Waarom wilde iedereen het hebben? De Regent was duidelijk niet te vertrouwen. Cirrus sprong overeind. Het enige dat hij nu nog kon doen was vluchten. Hier was hij niet meer veilig.

Matthew Skelton heeft een meeslepend boek geschreven - Cirrus vertrekt uit het weeshuis en komt in een wonderlijke wereld terecht, waar niets is wat het lijkt. Hij beleeft het ene na het andere avontuur en weet steeds maar nét het gevaar te omzeilen. ‘Cirrus Flux’ is een heerlijk boek om lekker in door te lezen op een regenachtige middag. Skelton houdt je aan het boek gekluisterd door een aantal terugblikken, die stukje bij beetje het mysterie van het bolletje ontrafelen. Zo lees je tegelijkertijd over Cirrus’ avonturen en die van zijn vader. Langzaam wordt duidelijk dat het bolletje, dat Cirrus van zijn vader heeft gekregen, iets heel bijzonders bevat. Bovendien zijn de details over het Londense leven die Skelton achteloos in het verhaal weet te verweven, erg grappig.

En Cirrus? Die komt een heleboel te weten: over zijn vader. Wie zijn echte vrienden zijn. En natuurlijk het geheim van het zilveren bolletje…

Jantine.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.