Boze drielingPaul van Loon

Terug naar lijst
 

Boze drieling

Titel: Boze drieling
Auteur: Paul van Loon
Uitgeverij: Leopold, 2005
ISBN: 978 90 258 4641 1
Illustraties: Hugo van Look

Terug naar lijst

Dolfje Weerwolfje is terug, wrow!

Hé kijk, daar sluipt een wezentje met een witte vacht en een zwart brilletje door het Weerwolvenbos. Het is volle maan en middernacht: perfect voor weerwolven. Maar dit tijdstip trekt ook figuren met slechte plannen aan…

Wie de boeken van Paul van Loon kent, weet natuurlijk dat het witte diertje Dolfje is, die vanaf zijn 7e jaar af en toe verandert in een weerwolf. In ‘Dolfje Weerwolfje’ kon je lezen hoe dat ging. Dolfje maakte zoveel mee, dat Van Loon nog veel meer boeken schreef. ‘Boze drieling’ is het nieuwste avontuur.

Zoals je dat gewend bent van Paul van Loon, gebeuren er al snel vreemde, spannende dingen. Dolfje schrikt zich rot als hij licht ziet branden in het huis van mevrouw Krijtjes. De ergste weerwolvenhater zat toch veilig opgesloten in het Opvangtehuis voor Zeldzame Dieren en Mensen?! Niets is minder waar: ze is terug! Maar er is wel iets vreemds met haar aan de hand: ze doet opeens poeslief tegen Dolfje. Dat geldt niet voor haar drielingzussen Kritjes en Krietjes. Het is duidelijk dat die magere dames iets gemeens van plan zijn, maar wat?

Behalve spannend, is ‘Boze drieling’ ook erg grappig om te lezen. Dat komt vooral door Timmie, het broertje van Dolfje en door zijn vader. Hij is gek op alles wat anders is en draagt het liefst een theemuts of gieter op zijn hoofd. Tot wanhoop van iedereen vindt hij zichzelf, met zijn accordeon, een muzikaal wonder. Het is soms niet zo handig dat vader zo’n dromer is, want als hij Kritjes en Krietjes tegenkomt gebeurt er dit:

‘‘Wat doet u eigenlijk zo laat op straat?’ vroeg vader. ‘Meisjes van uw leeftijd horen allang in hun bedje te liggen.’ De dames keken hem strak aan. ‘Roeien,’ siste een van hen. Ze wees naar de boot op het dak van hun auto. ‘Wij hebben een roeiclub. En we zijn net lekker wezen roeien in het bos. Tevreden, nieuwsgierige duikelaar?’ De oudjes giechelden. ‘Pa, die bejaarden zijn gek!’ fluisterde Timmie. ‘Ik vind ze eng. Ze lijken op mevrouw Krijtjes.’ Vader staarde dromerig voor zich uit. ‘Rustig maar jongen. Roeien met volle maan is wel een aparte sport. Dat is heel… anders. Dat zou ik ook best wel eens willen doen.’’

‘Boze drieling’ is weer een heerlijk spannend en maf Dolfje Weerwolfje-avontuur. Hugo van Look, de tekenaar van Dolfje, weet met zijn kleine tekeningen de juiste sfeer van het boek te raken. Als het aan Paul van Loon – en aan ons – ligt, mag Dolfje nog heel lang blijven weerwolven!

Voor de echte fans bestaat er een website: www.dolfjeweerwolfje.nl

Juulke.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.