Blote BeerDaan Remmerts de Vries

Terug naar lijst
 

Blote Beer

Titel: Blote Beer
Auteur: Daan Remmerts de Vries
Uitgeverij: Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, 2013
ISBN: 978 90 8967 132 5
Illustraties:

Terug naar lijst

Oh jee, waar is mijn vacht heen?

Heb jij ook wel eens gedroomd dat je per ongeluk in je blootje op straat stond? Schaamde jij je toen ook zo en werden je wangen net zo rood als een aardbei? Probeerde je vliegensvlug weg te komen, naar een plek waar niemand je ziet? Dat geeft niets: je bent niet de enige. En gelukkig is het bij jou maar een droom! Het overkomt de beer uit dit boek wél in het echie. Hij is een  ‘Blote beer’!

Samen met zijn vriendin Lotje gaat Beer zwemmen. Zo normaal als het voor Lotje is om haar jurkje uit te doen, zo moeilijk lijkt dat voor Beer. Maar Lotje weet het wel: ‘beren… hebben ritsen in hun vacht!’ Dus doet Beer gewoon zijn vacht uit. Zo simpel is het!

Beer en Lotje hebben dolle pret in het water. Maar als ze terug uit het water komen… is Beers vacht verdwenen!

‘Kom Beer,’ (zegt Lotje dan). ‘We gaan.
We kleden ons weer aan.’
‘Euh.. Lotje.. Maar m’n haar…
Dat lag toch net nog… dáár?’


Daarna gaan ze op zoek naar Beers vacht. Eerst wordt Beer hard uitgelachen door de andere dieren omdat hij bloot is. Dat is heel zielig en door de mooie tekeningen van Daan Remmerts de Vries voel je goed hoe naar Beer zich moet voelen. Het zorgt ervoor dat je tijdens het (voor)lezen van dit prentenboek hetzelfde wil als Beer en Lotje: Beers vacht terugvinden!

Want de grote vraag blijft natuurlijk: waar is toch Beers vacht gebleven?! Hoe kan de vacht  zijn weggelopen? Heeft iemand uit het dierenbos hem gestolen… of heeft de vacht misschien pootjes? Na lang zoeken zijn Beer en zijn grote vriendin Lotje hem op het spoor…. Maar hoe het precies zit, dat is een verrassing. Daarvoor moet je ‘Blote Beer’ zelf gaan lezen!

En dat moet je zeker gaan doen, want Daan Remmerts de Vries heeft een mooi prentenboek gemaakt. Hij is zowel de schrijver van het boek als de illustrator. Heel knap! ‘Blote Beer’ bevat voor ieder wat wils. Het boek is namelijk een beetje droevig, maar ook grappig en best stout:

Hé ho! Wat loopt dáár rond?
Een roze beer! In z’n dikke blote berenkont!


Maar ‘Blote Beer’ is vooral een heel vrolijk boek! Het is zo’n prentenboek dat nooit zal gaan vervelen. Wedden dat Beer, Lotje, de vacht van Beer en de andere dieren ook jouw nieuwe vrienden zullen worden?

Vind je het leuk om meer te lezen over beren? Zoek dan in de bibliotheek of in de boekhandel ook eens naar 'Beer is op Vlinder' van Annemarie van Haeringen, over een beer die verliefd is. Of de verhalen van Grote Beer en Kleine Beer. Veel leesplezier!

Lizan.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.