Binnen geen spinnen!Jacob Grant

Terug naar lijst
 

Binnen geen spinnen!

Titel: Binnen geen spinnen!
Auteur: Jacob Grant
Uitgeverij: Gottmer, 2018
ISBN: 978 90 257 6994 9
Illustraties: Jacob Grant

Terug naar lijst

Waar een web is, is een spin…

Waarschuwing voor iedereen die niet van spinnen houdt: ‘Binnen geen spinnen!’ van Jacob Grant gaat over een… spin! Ieks! Maar misschien moet je dit prentenboek juist wél lezen als je niet van spinnen houdt, want… lees maar verder.

Beer houdt zijn huis en zijn spullen graag opgeruimd en netjes. Hij zorgt vooral heel goed voor zijn knuffel Beertje, zijn beste vriend. Op een dag ontdekt Beer iets geks. Er zit iets kleverigs op zijn boek… een spinnenweb! En nu Beer goed om zich heen kijkt, ziet hij overal spinnenwebben: tussen de bladeren van een plant, in de keukenkastjes… Die spin maakt een enorme rommel met die kleverige pootjes van hem!

‘Ik weet heel zeker dat die spin hier niet thuishoort,’ zei Beer.
‘Beertje, we moeten die rommelige gast vinden.’

Beer en Beertje doorzoeken het hele huis, van boven tot onder, vanbinnen en vanbuiten. Beer kijkt achter de schilderijen, in de schoorsteen, onder de kussens op zijn stoel en onder het bed. Tijdens zijn zoektocht gebeurt er een ongeluk met Beertje… Beer is zó verdrietig dat hij er even bij moet gaan liggen. Wat heeft hij er een puinhoop van gemaakt! Beer doorzoekt opnieuw het hele huis, op zoek naar iets om zijn vriendje te helpen. Wanneer hij terugkomt, wacht hem echter een verrassing… Zou het zo kunnen zijn dat de spin helemaal niet zo rommelig is, en misschien zelfs een vriend zou kunnen zijn?

Schrijver en tekenaar Jacob Grant tekent Beers huis in warme bruintinten, die helemaal passen bij Beers eigen donkerbruine vacht en de roodbruine vacht van Beertje. Geen wonder dat ze zich zo thuis voelen in Beers heerlijke huis. De bladzijden waarop Beer ontdekt dat er iets ergs met Beertje is gebeurd, heeft Grant echter gitzwart gemaakt: het zijn letterlijk zwarte bladzijden in het verhaal.

Het zal de lezer niet ontgaan dat er een spin in het huis van Beers opgeruimde huis zit: al op de schutbladen zie je een groot, kleverig spinnenweb. En niet alleen daar… Grant zorgt, naast het verhaal over Beer, voor een heleboel grappige details. Zo zie je een klein spinnenweb in de linkerhoek van de kamer op de bladzijde waarop Beer het spinnenweb op zijn boek vindt. En wie goed kijkt, ziet de spin wel degelijk tijdens Beers intensieve zoektocht door het hele huis… De spin zit rustig te breien op Beers luie stoel (met een klosje garen en twee mini-breipennen). Ondertussen schenkt hij zichzelf met twee andere poten een (mini)kopje thee in. De spin schildert een mini-kunstwerk op de bladeren van een plant. En hij ligt lekker te lezen in een zelfgesponnen hangmat tussen een stapel boeken en de wereldbol, op Beers boekenplank.

Gelukkig ontdekt Beer vanzelf dat hij niet bang hoeft te zijn voor deze spin. Ja, de spin maakt overal kleverige webben. Maar hij heeft ook een mini-gieter waarmee hij voor de planten zorgt. Hij heeft zelfs een mini-bezem en een mini-gitaar. En eigenlijk staan die spinnenwebben wel gezellig… Op de laatste bladzijde leest Beer zelfs een boek met een spinnenweb op het omslag. En wat zie jij nog meer in Beers woonkamer?

Eefje.

Leestip: In ‘Pinguïn en Pinguïn’ van Mike Brownlow zijn twee pinguïns op zoek naar nieuwe vriendjes. Maar ze zijn niet welkom…

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.