Binkie's BeestenbendeKaren van Holst Pellekaan

Terug naar lijst
 

Binkie's Beestenbende

Titel: Binkie's Beestenbende
Auteur: Karen van Holst Pellekaan
Uitgeverij: Leopold, 2011
ISBN: 978 90 258 5772 1
Illustraties: Rick de Haas

Terug naar lijst

Niet één, niet twee… maar drie oma’s!

‘Je mag me ook wel oma noemen, lieverd,’ zegt de mamma van Gerard, ‘dat is misschien makkelijker.’ Ze komt naast Binkie op de bank zitten.
‘Maar ik heb al twee oma’s,’ zegt Binkie. ‘De ene oma is de mamma van mamma en de tweede oma is de mamma van pappa. Weet je wat? Dan ben jij toch gewoon Oma Drie! Lekker makkelijk!’

Oma Drie is de moeder van Gerard, de nieuwe vriend van Binkies moeder en Binkie vindt haar meteen heel leuk. Oma Drie is niet zoals haar andere oma’s. Die geven Binkie vooral snoepjes en willen het liefst de hele dag puzzelen. Oma Drie weet heel veel van de natuur en omdat Binkie haar eerste (stief)kleinkind is, moet ze nog een beetje oefenen in het oma-zijn! Als Binkies moeder een weekend ‘romantisch’ gaat doen met Gerard, weet Binkie dan ook meteen bij welke oma ze wil logeren: bij Oma Drie natuurlijk!
Samen met Oma Drie beleeft Binkie de leukste avonturen in de natuur. Ze bouwen samen een bladerhut, zoeken kastanjes voor Meneer Modder, het varken, en speuren het bos af naar poep…

‘Vroeger was ik een heel goeie poepzoeker,’ zegt oma trots. ‘Als ik door de bossen liep, kon ik aan elke poep zien van welk dier het was.’
Binkies ogen gaan glimmen. ‘Ik wil ook poepzoeker worden! Wil je het mij leren?’
Dat wil oma best. Ze trekken hun dikke jassen aan en stappen met hun kaplaarzen het bospad op. Binkie tuurt naar de grond. Maar hoe goed ze ook kijkt, er ligt geen poep.
‘Ik zie niks,’ zucht ze, ‘ik ben een slechte poepzoeker.’

Na dit logeerpartijtje gaat Binkie zo vaak mogelijk naar Oma Drie toe. Elke keer beleven ze samen nieuwe avonturen in de natuur. Maar dan vertelt mamma dat Binkie een broertje of zusje krijgt… Zal Oma Drie dan nog wel van Binkie houden?

De tekeningen in ‘Binkie’s beestenbende’ zijn gemaakt door Rick de Haas. Het is hem heel goed gelukt de avonturen van Binkie en Oma Drie in tekeningen te zetten. De illustraties zijn heel kleurrijk, speels en een beetje gek, net zoals de verhalen.
Schrijfster Karen van Holst Pellekaan houdt heel erg van de natuur en van dieren en dat merk je heel goed tijdens het (voor)lezen van ‘Binkie’s beestenbende’. Oma Drie is eigenlijk een oma en boswachter in één. In de verhalen zit heel veel informatie verstopt over planten en dieren. Zo leert Binkie van Oma Drie dat een mannetjesree ’s nachts blaft als hij zijn vrouwtje mist. En natuurlijk probeert Binkie dat meteen uit als ze haar moeder mist! ‘Binkie’s beestenbende’ is een heerlijk voorleesboek voor kleuters (en hun avontuurlijke oma’s!). Een heel jaar avontuur in de natuur!

Mirjam.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.