Berlijn, Berlin!Elisa van Spronsen

Terug naar lijst
 

Berlijn, Berlin!

Titel: Berlijn, Berlin!
Auteur: Elisa van Spronsen
Uitgeverij: Ploegsma, 2013
ISBN: 978 90 216 7142 0
Illustraties:

Terug naar lijst

Les Rêves/ De dromen

‘Berlijn, Berlin!’ gaat over au pair Lot, die halsoverkop van Parijs naar Berlijn vertrekt. Het is het vervolg op het boek ‘Au Pair’, dat ook over de avonturen van Lot gaat. In ‘Berlijn, Berlin!’ is een hoop te ontdekken. Het boek gaat over films, scripts, sets en scenes en moedigt je aan om je dromen achterna te gaan. Je leert allemaal leuke zinnetjes in het Frans en Duits en je ontdekt dat Europa helemaal niet zo groot is: Parijs, Berlijn, here we come! Bovendien heeft Lot een heel knap vriendje met donkere ogen en zwarte krullen: Idir.


Maar dat niet alleen. ‘Berlijn, Berlin!’ gaat echt over nu. Over jouw wereld. Er gebeurt van alles en niks is lang hetzelfde. Een email van een vriendin kan de hele wereld op zijn kop zetten. Overal zijn berichtjes om je heen en anders bedenk je ze wel zelf. Bovendien verzint Lot dingen die heel leuk zijn om zelf ook te doen. Wat dacht je van haar filmdagboek, waarin ze vertelt wat ze meemaakt? Of de documentaire die ze maakt over het leven van haar moeder, die een Franse actrice was en vroeg is gestorven? Wie weet gaat Lot daar wel een prijs mee winnen op een nieuw filmfestival in Berlijn…


‘Herinner je je nog mijn zomerhit: Les rêves?
Lot knikte.
‘Je moet wat je het allerliefste wil nooit opgeven!’


Lot heeft lef en Lot is grappig. Als ze iets wil dan krijgt ze het bijna altijd voor elkaar. Maar Lot vergeet soms vast te houden aan datgene wat ze écht belangrijk vindt. Gelukkig is ze niet alleen en wordt ze door haar vriendje en vrienden geholpen bij het volgen van haar droom.


Elisa van Spronsen weet als geen ander hoe je een boek fris en levendig kunt houden. Het leven van Lot is als een razende wervelwind die over de pagina’s vliegt. En zo hoort het ook, want het leven van een meisje van 17 doet niet anders dan wervelen en razen.


Soms zou je willen dat ‘Berlijn, Berlin!’ nog een heel stuk dikker was. Dan kon je nog meer lezen over hoe dat nou precies zat met die Berlijnse muur die vroeger de stad verdeelde, of je kwam misschien wel meer te weten over waarom Lot nu eigenlijk zo graag films wil maken. Gelukkig staan er achterin het boek allemaal interessante tips over Berlijn waar je nog lang mee aan de slag kunt.


‘Berlijn, Berlin!’ is een lekker positief boek, dat je aanmoedigt om te gaan doen waar je zin in hebt en waar je goed in bent, zonder er al te veel bij na te denken. En dat is nou juist die energie die een jong mens goed kan gebruiken!


Lotte.


Bekijk ook Lots blog: www.aupairmeisje.nl
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.