Beer is op VlinderAnnemarie van Haeringen

Terug naar lijst
 

Beer is op Vlinder

Titel: Beer is op Vlinder
Auteur: Annemarie van Haeringen
Uitgeverij: Leopold, 2004
ISBN: 978 90 258 4255 0
Illustraties:

Terug naar lijst

Twee boeken om verliefd op te worden!

Hoe vertel je iemand dat je verliefd op hem of haar bent? Beer is verliefd op Vlinder, maar hij weet niet hoe hij haar dit moet vertellen. En hoe hard hij zijn best ook doet, Vlinder begrijpt hem niet….

'Beer is op Vlinder' is geschreven en getekend door Annemarie van Haeringen en gaat over een verliefde Beer. Beer vindt Vlinder zo mooi als een uitgeknipt stukje hemel. Hij wil haar laten zien hoeveel hij van haar houdt: hij schrijft en tekent op bomen en bouwt zelfs een huis voor haar. Maar dan nog snapt Vlinder niet wat Beer bedoelt. Pas als Beer de resten van het huis op een grote hoop gooit en aansteekt, ziet Vlinder de prachtige rookwolken. En dan blijkt dat Vlinder Beer zo mooi vindt als pure chocola.

'Beer is op Vlinder' is een prachtig prentenboek vol kleurrijke tekeningen. De dingen die de verliefde beer doet, zijn grappig, vooral wanneer Vlinder zijn met liefde gebreide trui op een eierwarmer vindt lijken!

Annemarie van Haeringen heeft al veel meer prentenboeken geschreven en getekend zoals 'De prinses met de lange haren'. Ook won zij al veel prijzen met haar boeken.

Een ander bijzonder boek is 'Ik val op jou' van Rebecca Dautremer. Het boek gaat over op iemand vallen. Wat is dat eigenlijk?

Salome wordt op school vaak geplaagd door Ernest. Hij trekt aan haar haren en pakt haar spullen af. De moeder van Salome denkt dat Ernest verliefd is op Salome. Salome vraagt zich af wat dat is en probeert hier samen met haar vriendjes een antwoord op te vinden. Haar vriendjes denken dat je de kolder in je kop krijgt als je verliefd wordt, of dat je vleugels krijgt en vlinders in je buik. Iedereen heeft een ander antwoord, maar uiteindelijk is Salome de enige die weet hoe het voelt. En dat is nog niet zo makkelijk!

De tekeningen die Rebecca Dautremer heeft gemaakt, zitten vol fantasie. Je kunt er uren naar kijken en toch steeds iets nieuws ontdekken. Het zijn net kleine schilderijen met vooral veel roze en rood. Salome en haar vrienden dwarrelen over de bladzijdes heen, terwijl ze zien wat er met je gebeurt als je verliefd wordt. Een boek, goed voor veel uurtjes lees- en kijkplezier!

Stephanie.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.