Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!)Nathalie van der Horst

Terug naar lijst
 

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!)

Titel: Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!)
Auteur: Nathalie van der Horst
Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf, 2010
ISBN: 978 90 47512172
Illustraties: Alex de Wolf

Terug naar lijst

E-mailen met de Sint

Heb jij ze al horen stommelen op het dak, de Zwarte Pieten? Heb je je verlanglijstje voor de Sint al klaar? En je mooiste schoen gezocht om neer te zetten? Ja toch zeker? Sinterklaas is namelijk weer in het land. En dat betekent dat jij heel veel leuke dingen mag, zoals lekker veel pepernoten en chocoladeletters eten! Maar hoe zit dat nou precies met Sinterklaas en zijn Pieten: waarom komen ze met een stoomboot naar Nederland? Waar woont de Sint eigenlijk? En waarom eten we nou juist pepernoten met pakjesavond?
 

Sinterklaas en de Postpieten krijgen heel vaak post van kinderen die zulke vragen stellen. Al die vragen hebben zij heel slim gebundeld en in het boek ‘Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!)’ geven ze er antwoord op. Omdat Sinterklaas en de Pieten erg druk zijn met cadeautjes inpakken, speculaaspoppen bakken of knutselwerkjes van jullie verzamelen, hebben ze hulp gevraagd van drie schrijfsters: Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers en Ellen de Roos. Zij hebben alle antwoorden opgeschreven. Alex de Wolf heeft bij die antwoorden heel leuke, grappige tekeningen gemaakt. Je ziet de Sint bijvoorbeeld in zijn onderbroek! Alle tekeningen zijn ingekleurd in de mooiste kleuren. Dat moet ook wel, want de Sint en zijn Pietjes zien er altijd prachtig uit.
 

Maar gooit Sint zijn vieze kleren wel eens in de wasmand? Hebben de Pietjes wel eens luizen en moeten ze hun eigen kamer opruimen? Hoeveel zwemdiploma’s hebben de Zwarte Pieten? En hoe komt Sinterklaas aan geld voor al die cadeautjes? Dat lees je in dit mooie boek! De antwoorden zijn heel duidelijk en vrolijk omschreven. Heel fijn aan het boek is dat je niet per se vooraan hoeft te beginnen: je kunt gewoon het hele boek doorbladeren en als eerste de vragen lezen waar je het liefste een antwoord op wilt. Dan ga je daarna pas lekker de rest lezen. Er staat zó veel in het boek dat je wel even bezig bent. Gelukkig maar, want het is een beetje jammer als je het uit hebt.
 

Nu wil je natuurlijk wel graag weten wat je moet doen als jóuw vraag aan Sinterklaas niet in dit boek staat. Heel simpel: Sinterklaas houdt ervan om post te krijgen, dus je stuurt je vraag gewoon op! Je kunt je brief in je schoen stoppen, dan haalt Sinterklaas of één van de Pietjes ‘em er ’s nachts wel uit. Maar Sinterklaas is ook op computercursus geweest, dus hij kan e-mailen. Echt leuk vindt hij computeren niet, maar lieve kaartjes, tekeningen of knutselwerkjes maken hem wel blij. Kun je de Sint misschien meteen even laten weten wat je van dit boek vond!

Linda.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.