Alles over SpanjeRik Zaal

Terug naar lijst
 

Alles over Spanje

Titel: Alles over Spanje
Auteur: Rik Zaal
Uitgeverij: Querido, 2003
ISBN: 978 90 451 0028 9
Illustraties: Sylvia Weve

Terug naar lijst

De snelste weg naar Spanje

Wat is het leukste van de vakantie? Op vakantie gaan natuurlijk! Elk jaar brengt dit weer de nodige vragen met zich mee. Naar welk land wil ik? Wanneer ga ik op vakantie? Hoe lang blijf ik weg? Speciaal voor eeuwige twijfelaars, of kinderen die graag naar Spanje willen en hun ouders nog moeten overtuigen, is er 'Alles over Spanje' van Spanjekenner Rik Zaal. Het is een boek waarin de schrijver een keer op een andere manier tegen Spanje aankijkt, en wie weet is dat net genoeg om te zorgen dat jíj volgend jaar in Spanje zit.

Volgens Rik Zaal, die ook al een reisgids over Spanje voor volwassenen schreef, heb je twee soorten toeristen in Spanje. De zuipende jongerenbende aan de Costa Brava, en de geïnteresseerde, cultuurminnende toerist die natuurlijk ook best wel eens zin heeft in een beetje lol. 'Alles over Spanje' is bedoeld voor dat laatste type.

In een prachtige uitgave van Querido geeft Rik Zaal antwoord op alle vragen die je hebt over Spanje. Hij vertelt in een smeuïg verhaal met veel kwinkslagen alles over de Spaanse eigenaardigheden zoals de siësta, stierenvechten, Patrick Kluivert (is hij dan Spaans?), en natuurlijk… het vraagteken. ¿Welk vraagteken ¿ Dát vraagteken! Zelfs het feit dat kleine kinderen in Spanje eigenlijk altijd tot tien uur mogen opblijven en dat Spaanse kinderen drie maanden zomervakantie hebben, maakt Zaal vanzelfsprekend voor de lezer. 'Alles over Spanje' is dus geen reisgids. Het is lekker verhaal over een land dat tot de verbeelding spreekt!

'Alles over Spanje' is natuurlijk leerzaam en handig omdat het alles vertelt over het heden in Spanje. Maar dat niet alleen: ook de geschiedenis van Spanje komt uitgebreid aan bod. Van de verwoestingen die Napoleon wilde aanrichten in Granada tot de Spaanse Burgeroorlog, van Columbus tot de Tachtigjarige Oorlog, Rik Zaal draait er zijn hand niet voor om.

Zaals enthousiasme voor Spanje is eindeloos en dat is goed te merken! Bijna net zo gepassioneerd als de Spanjaarden die hij beschrijft, vertelt hij de lezer over Spanje. En al is de schrijver in het dagelijks leven vooral programmamaker voor radio en televisie, met woorden toveren kan hij.

Uiteindelijk hoef je dus alleen maar 'Alles over Spanje' te lezen en het aan je ouders te laten zien. Vertel ze alles wat je te weten bent gekomen en voor je het weet ben je onderweg. Echt waar: dit boek is de snelste weg naar Spanje!

Diederik.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.