Allemaal OnzinPaul van Loon

Terug naar lijst
 

Allemaal Onzin

Titel: Allemaal Onzin
Auteur: Paul van Loon
Uitgeverij: Leopold, 2010
ISBN: 978 90 25856182
Illustraties: Hugo van Look

Terug naar lijst

Leuke verhalen? Nee, dat is Onzin!

Gaan slapen is soms helemaal niet leuk. Dan moet jij van je ouders al in bed liggen, terwijl zij beneden gewoon een film kijken! Of gezellig met elkaar praten en chips eten. En dat het af en toe eng is helemaal alleen op je kamer, in het donker, daar denken ze ook al niet bij na. Nee, soms zijn ouders echt een klein beetje dom. Dat vindt Vladimir ook. Vladimir is de hoofdpersoon in Paul van Loons nieuwste voorleesboek ‘Allemaal Onzin’. En dat is een wel heel leuk boek vol met onzinverhalen!

Vladimir hoort in zijn kamer geritsel. Het komt van achter het bed, waar het behang een beetje los is. Uit het behang komt een mannetje, niet groter dan een colaflesje. ‘Wie ben jij?’ vraagt Vladimir. En het mannetje antwoordt: ‘Ik ben Onzin. Ik maak pret en ik ritsel met het behang.’ Vladimir vindt het maar een vreemde naam. Volgens Onzin is zijn naam juist heel handig, maar daar komt Vladimir later pas achter.
Onzin komt soms ongevraagd, soms als je hem roept, maar altijd is het dolle pret. Met Onzin kun je alles doen wat je wilt, zolang er maar geen groteriken in de buurt zijn. Groteriken geloven namelijk niet in Onzin. Het mannetje neemt Vladimir mee naar de wereld achter het behang. Daar kan alles: skiën als het in je kamer snikheet is, voetballen met de maan, draken aaien of een vampier ontmoeten.
Ook als het kleine mannetje Vladimir niet meeneemt naar de andere kant van de muur, kun je met hem lachen. Onzin weet en ziet namelijk alles! Als Vladimir droomt van slagroomsoezen, maakt Onzin hem wakker om die lekker samen op te peuzelen en als een vervelend buurjongetje, Wouter, komt logeren, dan bijt Onzin in zijn neus en oren, zodat Wouter angstig wegrent en roept: ‘Au! Wat was dat? Wat was dat?’ En dan zegt Vladimir lachend: ‘Dat is Onzin, Wouter.’ En dan liegt Vladimir niet eens! Is dat een handige naam of niet?
‘Allemaal Onzin’ is een boek vol met leuke verhalen die je papa of mama aan je kunnen voorlezen voor het slapen gaan. Er staan ook nog eens hartstikke grappige tekeningen in van Hugo van Look. Vroeg naar bed moeten is opeens niet meer zo heel erg. Kun je fijn even zeuren voor een tweede verhaaltje vol avonturen met Onzin. Want dat kunnen je ouders dan toch op z’n minst wel doen als ze jou zo vroeg naar boven sturen. En als je daarna, alleen in het donker iets hoort ritselen, hoef je niet bang te zijn. Het is maar Onzin allemaal natuurlijk. Laat je het behang heel? Welterusten!

Linda.

 

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.