Alarm!Patrick Carman

Terug naar lijst
 

Alarm!

Titel: Alarm!
Auteur: Patrick Carman
Uitgeverij: De Fontein, 2012
ISBN: 978 90 261 2966 7
Illustraties: Chris Turnham

Terug naar lijst

Op avontuur in het Wiedeweerhotel

Ik mag je slechts vier dingen laten weten:

- Er zijn vier kistjes, die allemaal moeten worden gevonden.
- Er zijn twee dagen, waaronder deze dag. Dat is alle tijd die je hebt.
- Je mag de hulp inroepen van één ander persoon, bij voorkeur een kind.
- Neem zo mogelijk altijd een eend mee. Eenden zijn nuttiger dan je denkt. Als je geen eend kunt vinden, neem dan een vriend mee. Ga nooit alleen.

Dit staat in de brief die de tienjarige Leo Vilvoort vindt bij een geheimzinnig paars kistje. Leo woont samen met zijn vader Clarence in de kelder van het Wiedeweerhotel: het raarste hotel ter wereld met eigenaardige gasten die er al jaren een kamer huren.

In het hotel zijn vier gekleurde kistjes verborgen, met opdrachten voor Leo. De eigenaar van het hotel, Merganzer D. Wiedeweer, is sinds honderd dagen verdwenen. Leo hoopt dat Merganzer iets met de kistjes te maken heeft. Hij doet zijn uiterste best om de opdrachten goed uit te voeren. Leo raakt bevriend met Remi, de jongen die de deur van het Wiedeweerhotel bewaakt. Samen gaan ze op avontuur uit, om het mysterie van de gekleurde kistjes op te lossen.

Patrick Carman heeft een grote fantasie. Dat merk je aan de beschrijvingen van het hotel. Elke verdieping (en tussenverdieping!) in het hotel heeft zijn eigen geheimen. Er zijn veel verschillende soorten kamers, zoals een Taartenkamer, een Spookkamer en een Vliegende Boerderijkamer waarin de boerderijdieren je om de oren vliegen.

‘Alarm!’ zit niet alleen vol fantasie, het is ook nog eens een heel avontuurlijk verhaal. Leo beleeft samen met Remi de raarste dingen bij het uitvoeren van de opdrachten. Hij belandt bijvoorbeeld in een echte Flipperkast, waar hij weg moet springen voor de ballen. En samen met Remi racet hij rond in een trein in de Treinkamer. Hoe langer het avontuur duurt, hoe raarder en spannender het wordt! Ondertussen probeert ook nog eens iemand het hotel tegen te werken, door steeds van alles kapot te maken.

Op het dak van het hotel is een vijver met zes eenden die elke dag uitgelaten moeten worden. Daarvoor neemt Leo de eenden met de speciale eendenlift mee naar beneden. Betty is zijn favoriete eend. Haar neemt hij vaak mee als hij een opdracht gaat uitvoeren. Hij heeft een bijzondere band met haar. Soms lijkt het net alsof ze elkaar echt begrijpen.

Laat je niet afschrikken door het eerste hoofdstuk, waarin de bijzondere kelder beschreven wordt, en waarin je kennismaakt met heel veel geheimzinnige personages. Als je eenmaal gewend bent aan alle vreemde mensen en gebeurtenissen, zou je willen dat je zelf een kijkje kon nemen in het Wiedeweerhotel!

Karine.

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.