Agent en Boef en de BoefagentTjibbe Veldkamp

Terug naar lijst
 

Agent en Boef en de Boefagent

Titel: Agent en Boef en de Boefagent
Auteur: Tjibbe Veldkamp
Uitgeverij: Lannoo, 2011
ISBN: 978 90 209 9584 8
Illustraties: Kees de Boer

Terug naar lijst

Puinhoop in de klas

Hoera! Er is weer een boek over Agent en Boef! Met daarin niet alleen nieuwe boevenstreken, maar ook de vertrouwde boevenhumor van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

Als Agent op een ochtend wakker wordt ziet hij een andere agent in de cel van Boef. Een politieagent in de cel: dat is natuurlijk niet de bedoeling! Agent laat de andere agent daarom snel vrij. Dat had hij beter niet kunnen doen… De andere agent wil Agent een bekeuring geven, omdat hij zijn pyjama nog aanheeft. Dat wil Agent niet, dus hij gaat snel zijn uniform zoeken. Dán komt hij erachter wie de andere agent is. Hij moet de Boefagent snel zoeken, voor die te veel boevenstreken uithaalt.

Agent loopt door de stad en vraagt verschillende mensen of ze Boef hebben gezien. De winkelier, de schilder, de dokter en de brandweerman weten nergens van. Maar de juf heeft een probleem:

Juf steekt haar hoofd uit het raam van de klas.
'Agent! Help!' zegt ze. 'De nieuwe hulpjuf leert de kinderen boevenstreken!'
'Aha!' zegt Agent. 'Dat is verdacht
!'

Het is inderdaad een puinhoop in de klas. Dan blijkt dat Agent niet zo dom is als hij lijkt. Hij verzint een goede list waarmee hij Boef weer kan vangen. De kinderen helpen hem daarbij.

In de prentenboeken van Tjibbe Veldkamp staat geen woord te veel. Het is niet voor niets dat het eerste boek over Agent en Boef een Zilveren Griffel kreeg. De tekst neemt je mee langs de illustraties, maar zit de tekeningen niet in de weg. En op die zwierige illustraties van Kees de Boer is zo ontzettend veel te zien! Natuurlijk dankzij alle gekke streken die Boef uithaalt, maar je ziet bijvoorbeeld ook Politiehond die steeds achter Agent aanrent met de kleren van Boef in zijn bek. Tegen het eind van het verhaal komen die kleren overigens nog goed van pas.

Het zijn bijna slapsticks, de boeken van Veldkamp en De Boer. Je weet al wat er gaat gebeuren, maar het blijft grappig om naar te kijken. Als het verhaal uit is hebben Agent en Boef allebei genoten van alle avonturen; en jullie vast ook. Er is genoeg om samen over na te praten. Met alle grappige boevenstreken staat dit boek bol van de lol. 'Agent en boef en de boefagent' is weer een prachtig werk van dit gouden duo!

Maartje.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.