100% MilaNiki Smit

Terug naar lijst
 

100% Mila

Titel: 100% Mila
Auteur: Niki Smit
Uitgeverij: De Fontein, 2010
ISBN: 9789026133664
Illustraties: Miranda Klaver

Terug naar lijst

100% goed

Ze woont in Parijs en kan elke dag door straatjes met hippe winkels zwerven. Niets mis mee, zou je zeggen. Maar toch is wannabe-kledingontwerpster Mila niet gelukkig. Ze mist haar vriendinnen en wordt genegeerd door de meiden in haar nieuwe klas. Was het wel zo’n goed idee om naar Parijs te gaan?

Ja, zeker weten! Want ze ontmoet een superleuke jongen, Nino. Mila is op slag verliefd. En wat helemaal gaaf is: hij is de zanger van de bekende band Killing Moon! Als de meiden in haar klas daar achter komen, willen ze allemaal Mila’s Best-Friend-Forever worden. Ze organiseren een BFF-wedstrijd.

‘De eerste opdracht! Jullie hebben tien minuten om een outfit bij elkaar te zoeken. Het moet iets zijn wat ik (Mila) naar een feestje zou aantrekken. Ik zie jullie bij de pashokjes.’ De meisjes stormen de H&M binnen. Emanuelle rukt een hoed van een paspop en Nathalie rent een mevrouw met twee kinderen omver. Julie sprint naar een rek met petticoats en Florence loopt met Minnie Mouse-oren op door de winkel.

Maar op de BFF-finaledag, komen de meiden niet opdagen... Ze hebben in een roddelblad gelezen dat Nino verliefd is op een ander. Niemand gelooft meer dat hij Mila’s vriendje is. En niemand wil haar vriendin meer zijn.

Gelukkig is het eind van het verhaal positief. De meiden vinden Mila toch wel een tof persoon en willen daarom graag vriendinnen worden. Ook krijgt Mila een bijbaantje bij Louis Vuitton. Dat was haar grote wens! En als kers op de taart: Nino komt terug. En hij is smoorverliefd…

100% Mila is een boek waarbij je lekker weg kunt dromen. Mila wil graag leuke vriendinnen en een lief vriendje. Deze wensen heb je misschien zelf ook wel en hierdoor kun je je goed in haar verplaatsen. Niki Smit schrijft ook op een leuke manier. Het lijkt hierdoor alsof je erbij bent en Mila je eigen vriendin is.

Verder is het onderwerp mode goed uitgewerkt. Je krijgt door Niki Smits uitgebreide beschrijving een goed beeld van wat Mila draagt en ontwerpt. Ook zie je schetsen van haar ontwerpen. Deze tekeningen zijn gemaakt door modeblogster Hester. Superknap gedaan, want ze is nog maar 15 jaar! De illustraties van Miranda Klaver zijn ook mooi. Ze zorgen voor een vrolijke afwisseling in de tekst.

In het boek zitten leuke extraatjes. Je krijgt tips voor een tripje naar Parijs. Mila vertelt wat je daar allemaal gezien en gedaan moet hebben. En je kunt testen wat voor BFF jij bent. Ben je een shopchick die het liefst elke dag winkelt? Of kijk je liever de hele dag naar knappe jongens? Test het in 100% Mila!

Mirthe.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.