100% BoNiki Smit

Terug naar lijst
 

100% Bo

Titel: 100% Bo
Auteur: Niki Smit
Uitgeverij: De Fontein, 2008
ISBN: 978 90 261 2566 9
Illustraties: Janneke Dröge

Terug naar lijst

Bo en de city
 

Bo heeft een onwijs hippe moeder die haar voor een jaar meeneemt naar New York! Dat betekent shoppen, shoppen, shoppen en het ware leven op een Junior High School.

Bo’s moeder is fotografe en gaat een jaar voor modetijdschriften zoals Vogue werken. In de tussentijd gaat Bo naar the 7th grade –hetzelfde als de brugklas bij ons– van de Greenwich Village Junior High School. Dat is natuurlijk hartstikke spannend! Gelukkig heeft ze het boek How To Be Popular waardoor ze precies weet hoe ze het beste vrienden kan maken.

In een mum van tijd maakt Bo dan ook vriendinnen en krijgt ze zelfs verkering met de populairste jongen van de school! Het probleem is echter dat ze ook stapelverliefd wordt op Luca, de leuke zoon van de bakker om de hoek. Hoe moet ze dat nu gaan oplossen? Beide jongens zijn zo leuk!

‘My name is Bo.'
'Bo, that’s beautiful in French, isn’t it?'
Bo lacht verlegen. Ze is nog geen uur in New York en haar wangen zijn al zo roze als het glazuur op de cakejes. De jongen steekt zijn hand uit.
‘Ik heet Luca, leuk om je te ontmoeten.'
Bo schudt zijn hand en pakt de zak met tiramisu. Luca lacht.
‘See you later, Beautiful!’
‘Bye’, mompelt Bo terug.
Vlug draait ze haar hoofd van hem weg, voordat ze helemaal knalrood wordt.'

'100 % Bo' is een echt lekker tussendoor boek, even niet nadenken maar wegdromen met Bo en Luca. Bijzonder is dat het verhaal niet alleen door een verteller wordt verteld, maar dat je alles wat Bo meemaakt in e-mails en brieven van vrienden en familie kunt lezen. Zo begint het boek met de afscheidsbrieven die Bo van haar vrienden en familie heeft gekregen en kun je ook meelezen in het boek 'How To Be Popular'. Dat maakt het toch al grappige verhaal extra leuk.

Voor het geval je (nog) niet zo bekend bent met mode heeft schrijfster Niki Smit achter in het boek het handige 100% Mode ABC gezet, waarin je snel wat dingen kunt opzoeken. Bij de quiz Ben jij een fashion girl? kun je je eigen modekennis ook nog even testen. Kortom, het boek is nog leerzaam ook! Het verhaal wordt verder opgevrolijkt door de tekeningen van Janneke Dröge. Haar zwart-wit tekeningen zorgen voor een hele speelse sfeer in het boek.

Carolien.

 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.