‘Vamp; pas op voor de webcam...!'Caja Cazemier

Terug naar lijst
 

‘Vamp; pas op voor de webcam...!'

Titel: ‘Vamp; pas op voor de webcam...!'
Auteur: Caja Cazemier
Uitgeverij: Leopold, 2006
ISBN: 978 90 216 1870 8
Illustraties:

Terug naar lijst

ZuperZtom?

Het begint met de foto's die Jade op internet zet. Mooie, sexy foto's van zichzelf. Eigenlijk is ze best onzeker over haar uiterlijk, maar op deze foto's lijkt ze wel een vamp*. Jade maakt snel een profiel op sugababes.nl. en nu kan iedereen haar foto's zien en reageren. Jade vindt het allemaal heel spannend en grappig. Zo leuk al die reacties van haar vriendinnen en van al die onbekende jongens. Eén van die onbekende jongens noemt zich ZuperZound. Hij is erg onder de indruk van Jade.

'ZuperZound zegt: je hebt me betoverd met je mooie ogen
ZuperZound zegt: mijn computer staat de hele dag aan
ZuperZound zegt: met jouw foto beeldgroot
ZuperZound zegt: met jouw foto beeldschoon'

Jade smelt en als ZuperZound haar na een paar weken chatten uitnodigt om lekker alleen met hem te msn-en twijfelt ze geen moment. En dat is jammer, dat Jade niet éven twijfelt, niet éven overlegt met haar vriendinnen. Maar Jade is dan al helemaal verliefd op ZuperZound. Jade danst voor haar webcam en ZuperZound vindt het heerlijk om haar te zien. Jammer genoeg voor Jade heeft ZuperZound geen webcam. Of toch wel, maar hij is kapot, of het snoertje is kwijt of...

Eigenlijk is ‘Vamp; pas op voor de webcam...!' geen gewoon boek, geen mooi geschreven verhaal, het is misschien zelfs een beetje voorspelbaar verhaal. Het is een waarschuwing. Caja Cazemier wil dat je na het lezen van dit boek gaat denken over chatten, over zulke foute jongens of mannen als ZuperZound en over cammen*.

Maar goed, deze waarschuwing verpakt als boek leest wel heel lekker! Je zit helemaal in het verhaal. Je begrijpt zo goed dat Jade die lieve woordjes van ZuperZound heerlijk vindt, maar je wilt ook heel hard ‘STOP!' roepen omdat je voelt dat die ZuperZound helemaal fout is. Helaas stopt Jade niet, ze gaat gewoon door. ZuperZound krijgt haar zover dat ze voor de webcam haar borsten laat zien. ZuperZound wil nog verder gaan... maar als Jade dat weigert, dan is ZuperZound opeens allesbehalve lief. Hij dreigt dat hij haar vriendinnen en haar ouders alles zal laten zien.

‘Wat moest ze? Ze kon haar vriendinnen niet om raad vragen, die zouden waarschijnlijk ook zeggen dat het haar eigen schuld was. Bovendien: ze schaamde zich teveel.'

Want wat Jade niet wist, is dat je de opnames van de webcam stil kunt zetten en dan als foto zo op het internet kunt plaatsen. En dat is wel het laatste wat Jade wil.

Marjolein.

* vamp = een vrouw die expres probeert met haar uiterlijk een man te verleiden
* cammen = msn-en met een webcam


 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.