‘Kiki Strike. Girl-detective in de schaduwstad’Kirsten Miller

Terug naar lijst
 

‘Kiki Strike. Girl-detective in de schaduwstad’

Titel: ‘Kiki Strike. Girl-detective in de schaduwstad’
Auteur: Kirsten Miller
Uitgeverij: Thomas Rap, 2006
ISBN: 978 90 6005 623 3
Illustraties:

Terug naar lijst

Zes stoere meiden met een missie
 

Stel: je woont in New York. Op een gewone zaterdagochtend kijk je uit het raam en op de plaats waar normaal gesproken een parkje ligt, zie je nu een groot gapend gat. Wat zou jij doen? Snel je gordijnen dichtdoen en jezelf ervan overtuigen dat het maar een droom was? Of naar buiten glippen om de boel eens goed van dichtbij te bekijken?

Voor de twaalfjarige Ananka Bücherwart is het een makkelijke keuze. Gaan kijken natuurlijk! Ze besluit zelfs in het gat af te dalen en ontdekt diep onder de grond een tweede wereld onder New York. Deze zogeheten Schaduwstad, vol tunnels en geheime kamers, werd ongeveer tweehonderd jaar geleden gebouwd en gebruikt door smokkelaars en criminelen die zich voor de politie wilden verbergen. Ondertussen zijn er nog maar heel weinig mensen die iets van de Schaduwstad afweten. Dat haar geheimzinnige klasgenootje Kiki Strike daar één van is, ontdekt Ananka als Kiki haar vraagt om lid te worden van de Intrigantes.

De Intrigantes zijn een aantal slimme meisjes die allemaal zo hun aparte eigenschappen hebben. De mysterieuze Kiki, met haar zwarte kleren, bleke huid en bijna doorschijnend witte haar, is de leider van de groep. De andere leden zijn Lucie Lopez, uitvinder en erg handig met elektrische apparaten; Didi Maatglas, een scheikundige met vooral veel kennis van vergif en explosieven; Betsie Krom, die zich zo goed kan vermommen dat niemand weet hoe ze er in het echt uitziet; en Una Wong, expert in het vervalsen van documenten en het openen van sloten. Hun opdracht: De Schaduwstad verkennen en alle tunnels en ingangen in kaart brengen.

Ananka besluit mee te doen en na een grondige voorbereiding beginnen de meiden aan hun missie onder de grond. Maar dan blijkt dat er nóg iemand is die van het bestaan van de Schaduwstad weet. Heeft Kiki Strike de Intrigantes wel alles verteld wat ze wist? En wie is toch de valse Sidonia Gannefsina; het meisje dat door iedereen op school de prinses genoemd wordt?

Had jij eerder geantwoord dat je snel je gordijnen zou sluiten, dan kun je maar beter niet aan ‘Kiki Strike. Girl-detective in de schaduwstad’ van Kirsten Miller beginnen. Dit boek is namelijk vooral bedoeld voor stoere meiden die van actie en spanning houden. Omdat je het hele verhaal door Ananka’s ogen ziet, heb je als lezer al snel het gevoel dat je middenin alle avonturen zit. Je zou er haast zelf detective of spion door willen worden! Maar goed dus dat er aan het eind van elk hoofdstuk handige tips en trucs staan, zoals hoe je iemand kunt achtervolgen zonder betrapt te worden en waaraan je kunt zien dat iemand liegt. Kun je gelijk aan de slag!

Marlous.
 

Andere boeken van deze schrijver

Info over deze schrijver

.
.