BiografieDenys J. Watkins-Pitchford

Terug naar lijst

Denys J. Watkins-Pitchford werd in Lamport, Northamptonshire in Engeland geboren. Hij had nog een oudere broer, Engel, die op dertienjarige leeftijd stierf. Zijn ouders waren hier erg verdrietig over. Ze waren bang geworden dat Denys ook iets zou overkomen. Ze besloten daarom dat Denys niet naar school mocht en thuis onderwijs kreeg. Denys had weinig vrienden en in zijn vrije tijd zwierf hij veel door de velden en ontwikkelde zo zijn liefde voor de natuur. Hij genoot van het vissen en hij tekende alles wat hij zag.

Toen hij vijftien jaar was, ging hij studeren aan de kunstacademie. Tijdens zijn studie won hij een reis naar Parijs, waar hij drie maanden werkte en tekenlessen volgde. Na zijn afstuderen besloot hij om een masteropleiding aan de Royal College of Art in London te volgen. Tijdens deze studie begon hij aan zijn carrière als schrijver en illustrator.

Denys J. Watkins-Pitchford trouwde in 1939 met Cecily en ze kregen twee kinderen, Robin en Angela, die allebei op jonge leeftijd stierven. Zijn vrouw stierf in 1974. Ze werd onwel na het werken in de tuin en ze stief een paar weken later. In 1990 zakte Denys J. Watkins-Pitchford plotseling in elkaar en stierf onder narcose in de operatiekamer.

 
Recensies op Leesfeest:
Titel Uitgeverij Soort boek Leeftijd
Brendon Chase Ploegsma, 2015 Hoe drie weggelopen broers overleven in het bos Brendon Chase. 9+
.
.