BiografieNiels Rood

Terug naar lijst

Niels Rood (Velp, 1962) werd drie kwartier na zijn tweelingbroer geboren. Op school was hij een plaag voor zijn leraren en vond hij de lessen saai, maar hij kon goed leren. Na school ging hij borden wassen en post rondbrengen tot hij tekstschrijver werd bij een reclamebureau. Nu heeft hij een eigen bedrijf dat televisieprogramma’s maakt.
Schrijven deed Niels Rood altijd. Lange verhalen op school, artikelen voor de schoolkrant op de middelbare school en misdaadboeken voor volwassenen samen met zijn oudste zus Lydia Rood (die ook kinderboeken schrijft). Hij schreef ook de scenario’s voor televisiedetectives als Baantjer.
Voor kinderen ging hij schrijven toen zijn oudste dochter een beetje achterliep met AVI-lezen. Zijn verhalen verschenen in verzamelbundels, maar zijn eerste echte kinderboek is het prentenboek ‘De Plunderpiraat’, dat de aanmoedigingsprijs van de Zaanse Kinderjury kreeg. De boeken daarna zijn voor wat oudere kinderen, onder andere de serie ‘Dolphin Rescue Team’ en de serie ‘Kid in Business’.

Wil je meer weten over Niels Rood? Kijk dan eens op www.nielsrood.nl.
 

 
Recensies op Leesfeest:
Titel Uitgeverij Soort boek Leeftijd
Paniek in de Nachtfabriek Van Holkema & Warendorf, 2011 Radboud en zijn vrienden willen een achtbaan op het schoolplein. 9+
.
.