BiografieNanda Roep

Terug naar lijst

Nanda Roep werd op 9 september 1971 in Utrecht geboren. Nanda groeide echter op in het plaatsje Geldermalsen in de Betuwe, want toen ze twee jaar was verhuisde het gezin Roep hier naartoe. Ze hadden een zwarte kat, Droppie, en heel eventjes was er ook een goudvis in huis, maar die leefde niet lang. Toen Nanda zes jaar was schreef ze haar eerste verhaal. Het ging over de heks Kraketoelia die net uit bed midden in een berg spelden stapte! Van haar vader kreeg Nanda later een oude typmachine. Op dit moment schrijft Nanda haar boeken natuurlijk op de computer.

Als kind speelde Nanda veel toneel. Als tiener ging ze bij een toneelclub en daarnaast ging ze schrijven voor de schoolkrant. Toneelspelen en schrijven is Nanda tot nu toe altijd blijven doen. Na de middelbare school verhuisde Nanda weer naar haar geboorteplaats Utrecht om daar aan de School voor Journalistiek te gaan studeren. Tijdens haar studie werd ze door iemand gevraagd mee te spelen in een kindervoorstelling. Dat vond ze erg leuk en plotseling had ze ook allemaal kinderverhalen in haar hoofd. Binnen een jaar had ze een uitgever voor haar eerste boek, 'Mevrouw Triktrak in de wolken', gevonden! Het lag dus al gauw in de winkel. Dat was meteen raak want ze werd door recensenten vergeleken met de beroemde schrijvers Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl! Nanda bleef naast haar nieuwe beroep als kinderboekenschrijfster ook nog journaliste. Ze werkte voor het dagblad 'Trouw' en 'Het Utrechts Nieuwsblad'. Voor haar boek 'De Serieknokker' ging ze op reis naar Amerika. Het boek speelt zich af in New York, dus Nanda moest natuurlijk goed onderzoeken hoe het er daar uitziet! Voor het tijdschrift 'Viva' mocht ze in New York interviews doen. Verder was Nanda hoofdredacteur van het blad 'Schrijven'. Nu wil ze alleen nog maar schrijfster zijn en is ze gestopt met haar journalistenwerk. Wel kun je in 'Trouw' nog haar kinderboekenrecensies lezen.

Nanda woont met haar vriend Silvester en haar pasgeboren dochtertje Lisa Renee in Weesp. Ze is helemaal verliefd op haar! Ook heeft ze nog een kat, Hector. 'Eigenlijk is hij helemaal niet aardig, want het liefst zet hij zijn nagels in mensenvlees. Hij is een echte 'killercat', maar ik moet toch om hem lachen' zegt Nanda over hem.

Als je Nanda iets wilt vragen kan dat! Stuur je e-mail naar nandaroep@hotmail.com ! Voor meer informatie over haar kun je ook een kijkje nemen op Nanda's eigen website.
 

 
Recensies op Leesfeest:
Titel Uitgeverij Soort boek Leeftijd
Betoverend Pimento, 2008 Tom kijkt erg uit naar zijn nieuwe buren, maar schrikt als de buurvrouw een gemene heks blijkt te zijn. 9+
Vriendinnen voor Isa Leopold, 2006 Isa sluit vriendschap met Fleur, maar hoe zal Sharissa hier op reageren? 12+
.
.