BiografieJaap Robben

Terug naar lijst

Vroeger wilde Jaap Robben Afrikaan worden. Zijn oom werkte in Afrika en had weleens grote, donkere mannen in pakken of jurken bij zich. Ook kon hij de mooiste verhalen vertellen over jeeps, safari’s en leeuwen. Jaap Robben zag zijn oom na elke reis ook steeds bruiner worden en dacht dat het een beroep was om Afrikaan te zijn.

Nu is hij dichter en schrijver, iets heel anders! In 2004 verscheen zijn eerste dicht- en verhalenbundel: ‘Twee vliegen’. In 2007 volgde ‘De nacht krekelt’. De gedichten in die bundels noemt Jaap Robben kindergedichten voor volwassenen, omdat ze simpel zijn qua taalgebruik en over alledaagse, eenvoudige dingen gaan, zoals de afwas of sokken in de klerenkast. Maar hij schrijft ook kindergedichten voor kinderen, zoals in de bundel ‘Zullen we een bos beginnen?’ (2008).

Het eerste kinderboek, ‘De Zuurtjes’, kwam uit in 2010 en is een kruising tussen een prentenboek en een jeugdroman. Jaap Robben maakte het samen met tekenaar Benjamin Leroy, die eerder al de tekeningen maakte voor ‘Zullen we een bos beginnen?

Jaap Robben vindt het soms heel fijn om zich te vervelen. Dan kan zijn fantasie lekker z’n gang gaan! Iedereen zou het af en toe moeten doen: vervelen en verzinnen.

Wil je meer weten over Jaap Robben, bezoek dan zijn website.

 
Recensies op Leesfeest:
Titel Uitgeverij Soort boek Leeftijd
Als iemand ooit mijn botjes vindt De Geus Gedichten en tekeningen over dieren die zouden kunnen bestaan 6+
Birk De Geus, 2014 16+
De Zuurtjes De Geus,2010 Twee broers houden van alles wat zuur en vervelend is en verbergen een groot geheim dat verklaart waarom ze dat nog prettig vinden ook! 9+
Josephina, een naam als een piano De Eenhoorn, 2012 Een jongen vertelt over zijn oma die vroeger geen oma was. 6+
Plasman Gottmer, 2017 Als Beertje wordt aangevallen door de Verschrikkelijke Sneeuwman komt Plasman hem redden. 4+
.
.