BiografieMarcus Pfister

Terug naar lijst

‘De mooiste vis van de zee’, een boek waarin de vis écht blinkende schubben heeft, heeft al op veel kinderen indruk gemaakt. Het is een typisch boek van Marcus Pfister, die zijn boeken zowel illustreert als schrijft. De tekeningen zijn zacht en lijken van fluweel door het gebruik van waterverf. Bijzondere folie waarin hologrammen zitten, geven veel boeken een bijzondere schittering. De boeken van Marcus gaan vaak over dieren en bevatten een boodschap: bijvoorbeeld dat vriendschap belangrijk is.
Toen Marcus Pfister jong was, vond hij het al leuk om te tekenen en verhalen te schrijven. Dat zette hij voort toen hij de kunstacademie in Bern ging volgen. Vervolgens ging hij aan het werk bij een reclame bureau, maar nadat hij een wereldreis maakte besloot hij een kinderboek te gaan maken. In 1986 verscheen zijn eerste prentenboek, en nu maakt hij nog steeds boeken. Bijvoorbeeld de ‘Paradijsvogel’,Geluk is’ en veel verschillende vervolgen op De mooiste vis van de zee’.

 
Recensies op Leesfeest:
Titel Uitgeverij Soort boek Leeftijd
De Paradijsvogel De Vier Windstreken, 2015 4+
Jack in het regenwoud De Vier Windstreken, 2013 Gele taxi Jack komt terecht in het regenwoud en verzint een plan om de dieren en bomen te beschermen. 4+
.
.