BiografieIneke Mahieu

Terug naar lijst

Ineke Mahieu werd geboren in 1959 in Den Haag. En daar woont ze nog steeds, niet ver van de duinen en het strand. Ze hoeft maar tien minuten te fietsen en dan kijkt ze al uit over de zee.
Toen ze nog werkte als journalist, kreeg ze de mooiste, spannendste, verdrietigste en leukste verhalen te horen. Soms zijn waar gebeurde verhalen mooier dan je zelf kunt verzinnen. Dus je begrijpt, niet alles wat ze in haar boeken schrijft, zuigt ze uit haar grote duim.
Ineke Mahieu schrijft niet alleen voor kinderen. In 2004 bijvoorbeeld schreef ze de biografie: Gérard Lemaitre, over het leven en werk van een beroemde balletdanser.
In 2007 verscheen De Haagse Canon, met allemaal korte geschiedenisverhalen over Den Haag. Ze vind geschiedenis namelijk erg leuk. Vandaar dat haar kinderboeken meestal in het verleden spelen. Wil je meer weten over Ineke Mahieu? Kijk dan op haar website.

 

 
Recensies op Leesfeest:
Titel Uitgeverij Soort boek Leeftijd
De jongen met de vulpen Van Holkema & Warendorf, 2011 Pijke groeit in armoede op, in de 19e eeuw, waarin kinderarbeid nog heel gewoon is. Hij fantaseert over naar school gaan en een beter leven. 9+
.
.