BiografieArnold Lobel

Terug naar lijst

Arnold Lobel (1933-1987) is een Amerikaanse kinderboekenschrijver. Hij werd heel bekend door zijn boeken over Kikker, Pad en natuurlijk Uil. Arnold Lobel begon zijn carrière niet als schrijver, maar juist als tekenaar. Na zijn studie aan de kunstacademie werkte hij voor reclamebureaus waar hij de tekeningen maakte bij de reclameboodschappen. Al snel illustreerde hij ook kinderboeken van andere auteurs. Aangestoken door het schrijversvirus begon hij ook zelf te schrijven, en natuurlijk illustreerde hij zijn eigen boeken. Arnold Lobel kreeg veel prijzen voor zijn werk, waaronder twee Zilveren Griffels voor Valentijn en Bij Uil thuis.
Bijzonder detail: In 2009, ruim twintig jaar na zijn overlijden, werd er ‘nieuw’ werk gevonden van Arnold Lobel door zijn dochter. Deze verzameling versjes verscheen in Nederland onder de titel Kikkerversjes.

Meer informatie over Arnold Lobel kun je vinden op de website van zijn Nederlandse uitgever.
 

 
Recensies op Leesfeest:
Titel Uitgeverij Soort boek Leeftijd
Muis waait weg en andere verhalen Ploegsma, 2011 Voorleesbundel met verhaaltjes over Kikker, Pad, Uil, Sprinkhaan, Bastiaan Big en andere personages van Arnold Lobel. 4+
.
.