BiografieAn Leysen

Terug naar lijst

An Leysen is geboren in 1972. Ze woont in Eindhout in België. An geeft les in beeldende vorming en tekenen. In haar vrije tijd leest ze veel en tekent ze natuurlijk ook. Kinderboeken schrijven en er de prenten bij maken, ziet ze als een hobby. Haar dochter Louise, geboren in 2004, houdt ook van tekenen. An verwerkt in haar prentenboeken ook kindertekeningen van Louise.
In 2008 deed An Leysen mee aan de Prijs van de Stad Hasselt, een tweejaarlijkse internationale wedstrijd voor tekenaars. Er waren 292 deelnemers en An eindigde bij de laatste negen.
De prentenboeken van An Leysen gaan allemaal over prinsessen: ‘Tanneke de heksenprinses’ (2010), ‘Prinses Dommelijntje, over de prinses die niet kon slapen’ (2011) en ‘Miko en de zeeprinses’ (2012).

 
Recensies op Leesfeest:
Titel Uitgeverij Soort boek Leeftijd
De notenkraker Clavis, 2014 Clara krijgt op kerstavond een notenkraker. Het is een betoverde prins die haar meeneemt naar een droomwereld. 6+
Prinses Dommelijntje, over een prinses die niet kon slapen Clavis, 2011 Prinses Dommelijntje kan niet slapen. Wie kan de prinses in slaap krijgen? 4+
.
.