BiografieEric Heuvel

Terug naar lijst

Eric Heuvel wordt op 25 mei 1960 in Amsterdam geboren. Na de middelbare school, waar hij voor de schoolkrant tekent, gaat hij in militaire dienst. Vervolgens werkt hij bij de douane. Naast zijn werk bij de douane tekent hij en in 2000 stopt hij bij de douane om alleen nog maar te leven van zijn tekenwerk. Hij volgt nog een opleiding tot geschiedenisleraar, maar maakt die niet af.

Heuvel is bekend van zijn strips voor het stripweekblad Eppo en de krant het Algemeen Dagblad. Van de strips die daarin verschijnen worden albums gemaakt. Maar het meest bekend is Heuvel door zijn educatieve strips. In opdracht van bijvoorbeeld de Anne Frank Stichting maakt hij de educatieve strip ‘De ontdekking’ over de Tweede Wereldoorlog. Deze strip wordt met groot succes gebruikt tijdens de geschiedenisles op middelbare scholen. Zo komt zijn opleiding tot geschiedenisleraar toch nog goed van pas.

In 2011 verschijnt het eerste kinderboek waarvoor Heuvel de tekeningen maakt: ‘Een held in pyjama’ van Netty van Kaathoven. In 2013 maakt hij tekeningen voor ‘Paarden, zwaarden en rare baarden’ van Fik Meijer en Jan Paul Schutten.

Heuvel is een veelzijdig tekenaar, want naast zijn strips en kinderboekillustraties, maakt hij ook reclametekeningen. Bijvoorbeeld voor het warenhuis Blokker.

In 2012 ontvangt hij de belangrijke Stripschapprijs voor al zijn werk.

Als je nog meer over Eric Heuvel wilt weten, kijk dan op www.eric-heuvel.nl
 

 
.
.