BiografieCorrie Hafkamp

Terug naar lijst

Corrie Hafkamp werd op 15 augustus 1929 geboren in De Bilt. Samen met haar zusje en broertje groeide ze op in Bilthoven. Al vanaf dat ze klein was schreef Corrie verhalen en gedichten. Hoewel haar ouders haar niet aanmoedigden om schrijfster te worden, besloot ze door te gaan. In 1959 kwam haar eerste boek uit. Het was een boek voor volwassenen en heette 'De dans op de drempel'. Ook schreef ze gedichten voor tijdschriften.

In 1975 verscheen haar eerste kinderboek, 'Vechten voor een veldje'. Corrie woonde toen in Gemert en daar was een speelveldje waar de gemeente parkeerplaatsen van wilde maken. De ouders uit de buurt wilden dat het veldje zou blijven omdat hun kinderen er zo vaak op speelden. Ze voerden actie maar niks leek te helpen. Tot Corrie het boek 'Vechten voor een veldje' schreef. Dat was een schot in de roos. Er kwam veel aandacht van de media en de gemeente besloot het veldje te laten voor wat het was. En zelfs nu, 35 jaar later, ligt het veldje er nog steeds! Ook voor Corrie's carrière als schrijfster was het boek een succes, ze kreeg er een zilveren griffel voor én besloot voor kinderen te blijven schrijven. In totaal schreef ze over de vijftig boeken! Daarnaast bleef ze voor kindertijdschriften als Okki en Taptoe verhalen schrijven. Het beste dat ze ooit geschreven heeft, vindt ze zelf het autobiografische* boek 'Op Hugo Donker mag je slaan'. Het beschrijft hoe ingrijpend oorlog is voor een kind. Corrie heeft zelf de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. In het boek beschrijft ze veel dingen die ze zelf heeft meegemaakt. Corrie leest zelf nog regelmatig in dit boek want het is een boek vol herinneringen en dat maakt het voor Corrie heel speciaal.

Corrie en haar man kregen drie zoons: Gertjan, Radboud en Eelko Benjamin. Zij zijn inmiddels al volwassen en hebben zelf kinderen. Corrie heeft vijf kleinkinderen (Daan, Luuk, Jonathan, Iris en Ianthe) en de zesde is op komst!

Corrie Hafkamp woont in Apeldoorn in een gezellig huis met een echte schrijverskamer. Naast schrijven zijn haar hobby's wandelen, muziek luisteren, films kijken en werken op het land. In de zomer werkt Corrie veel op 'De Hoge Kamp', de boerderij van haar zoon, waar ze op een gezonde manier groenten verbouwen. Voor haar verjaardag kreeg zij dan ook een overall! Niet echt het meest gebruikelijke cadeau voor een dame van in de zeventig, maar wel erg stoer natuurlijk!


* Als een boek autobiografisch is, gaat het verhaal over het leven van de schrijver zelf.
 

 
.
.