BiografieMylo Freeman

Terug naar lijst

Mylo Freeman, in Den Haag geboren, is half Nederlands, half Amerikaans. Na haar studie aan de kunstacademie is ze naar Amerika vertrokken. Daar heeft ze een tijd gewoond en ook meegedaan aan een tentoonstelling. Terug in Nederland begon ze met tekenen voor tijdschriften. Toen haar oudste zoon was geboren kreeg ze het idee voor haar eerste prentenboek: ‘Potje’.

Mylo Freeman heeft daarna prentenboeken gemaakt over prinses Arabella en Zaza. De tekenaar had een verhaal had gehoord over een Surinaams meisje dat de rol van prinses kreeg in een toneelstuk op school. Het meisje wilde de rol niet, omdat er volgens haar helemaal geen zwarte prinsesjes bestaan. Daar moest iets aan gedaan worden, vond Mylo Freeman. En zo ontstond de donkere Arabella, een prinsesje met een sterke wil. Mylo Freeman heeft van Arabella ook een pop gemaakt. Verder tekent Mylo Freeman ook heel graag dieren. En ze houdt van kleur: ‘Kleur beschouw ik als mijn vitamine!’.

 
Recensies op Leesfeest:
Titel Uitgeverij Soort boek Leeftijd
Draakje Druk Clavis, 2013 Draakje Druk wiebelt, wipt, springt en vliegt ondersteboven. Zo gebeuren er allerlei ongelukjes. 4+
.
.