BiografiePeter Brown

Terug naar lijst

Peter Brown is geboren in Amerika. Hij groeide op in New Jersey. Als kind vertelde hij graag verhalen die hij zelf verzon. Hij vertelde deze verhalen in de vorm van tekeningen. Toen Peter een tiener was schreef hij zijn verhalen op in woorden. Hij studeerde Illustraties aan de kunstacademie. Daarnaast volgde hij verschillende schrijfcursussen.
Na zijn afstuderen verhuisde hij naar New York. Hij werkte als animator bij verschillende TV shows. Hij schreef zijn eerste boek: ‘Flight of the Dodo.’ Al snel volgde zijn tweede en derde boek en zijn carrière als schrijver en illustrator kwam in een stroomversnelling. Hij heeft al veel prijzen gewonnen met zijn boeken, waaronder de MacArthur Fellowship. Dit is een prijs voor mensen die over een bijzonder talent beschikken. Voorwaarde is wel dat deze persoon in Amerika woont. Met dit prijzengeld kan de persoon dan nog meer mooie boeken schrijven.

 
Recensies op Leesfeest:
Titel Uitgeverij Soort boek Leeftijd
Meneer Tijger wordt wild Gottmer, 2014 Meneer Tijger is het zat om zich altijd maar aan de vaste regeltjes te houden. 4+
.
.