BiografieArienne Bolt

Terug naar lijst

In 1977 werd Arienne Bolt in IJmuiden geboren. Na de middelbare school verhuisde ze naar Amsterdam en inmiddels woont ze in Haarlem. Eigenlijk heet ze Ariënne, met puntjes op de ‘e’. Maar sinds ze e-mailadressen heeft, laat ze die onhandige puntjes maar weg. Ze studeerde aardrijkskunde en werd daarna aardrijkskundeleraar.
Arienne is altijd al dol geweest op dieren en redde als kind al vogeltjes die uit het nest waren gevallen en gewonde hagedissen. Ook schrijven, tekenen en lezen deed ze vroeger al. Niet verwonderlijk dus dat ze uiteindelijk een schrijfster is geworden die schrijft over de belevenissen van een groep dieren! In 2016 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Lemniscaat: ‘De laatste reis van de Ballerinus’. Lees meer over Arienne Bolt op http://www.ariennebolt.com/.

 
Recensies op Leesfeest:
Titel Uitgeverij Soort boek Leeftijd
De laatste reis van de Ballerinus Lemniscaat, 2016 Ravi en kapitein Sep maken een wereldreis met het schip de Ballerinus om een groep circusdieren terug te brengen naar waar ze oorspronkelijk vandaan komen, om ze zo te beschermen tegen de circusdirecteur en de slager die ze w 9+
.
.