BiografieJenny Bakker

Terug naar lijst

Jenny bakker is geboren in 1966 te Apeldoorn. Ze is getrouwd en heeft net als Li Lefebure ook twee zoons, Sil van 10 en Jip van 7 jaar oud, en twee honden: Lukas en Pablo.

Als kind was Jenny dol op lezen, dus dat haar ouders een boekwinkel hadden kwam haar wel goed uit. De klanten waren niet altijd blij. Soms pakte Jenny namelijk stiekem boeken uit de winkel en ging dan ’s avonds onder de dekens met een zaklamp zitten lezen. Klanten kwamen boeken weer terug brengen met de klacht dat er vlekken of ezelsoren op de pagina’s zaten.

Maar tekenen vond Jenny nog leuker dan lezen. Ze heeft nog steeds haar eerste boekomslag ‘Jenny en haar pony’ die ze maakte toen ze 9 of 10 jaar was. Ze ging naar de kunstacademie en koos voor de richting illustratieve vormgeving. Ze heeft jarenlang als zelfstandig grafisch ontwerper gewerkt, maar miste het illustreren.

Haar werk is bij vele uitgeverijen gepubliceerd. Ze is op wereldreis geweest en nu is ze bezig met het opstarten van een eigen lijn sieraden, ansichtkaarten, kussen en knuffels. Het aantal verkooppunten groeit gestaag.

 
.
.